mikor elindul a vonat


horizontal break

A hajnali napfény ügyesen kihasználta, hogy agya még nem ébredt fel, s így nem tudta elrontani a pillanatot. Melengetőn betakarta a lelkét, hadd nosztalgiázzon még, legalább míg elkészül a kávé.

Ahogy az első kortyok átjárták a testét, a nehézgőzös gondolatok máris fújtattak egyet.

Ekkor, mint ki peronra áll, kilépett a hidegbe. Lelke megkapaszkodott az éltető napsugarakban, s egy darabig még velük emelkedett. A kávé közben szorgosan fűtötte az elméjét, s lassan szállingózni kezdtek a teendők is, mint dolgukra igyekvő utasok.

Aztán, mint egy éles fütty, valami végleg széttépte a hajnalt, s a reggel határozott erővel veselkedett neki a napnak.

Álmaiból egy szép emlék még hagyta elindulni a szerelvényt, s szabályszegőn csak a végső pillanatban kapaszkodott fel az egyre gyorsuló vonatra. Kinézett az utolsó kocsi hátsó ablakán, s bambán bámulta, ahogy tovatűnik a pályaudvar, s a talpfák egykedvű ritmusba kezdenek.

horizontal break


a szerzőről

Papp Zoltán

Papp Zoltán

Szeretem a szövegírást. Szeretem, ahogy megszáll az ihlet, felkap a forgószél, s szinte szavanként törlök vissza, mert a gondolatok örvényében jobbnál jobb kifejezésekkel ajándékoz meg a Fennebbvaló, míg kellően szerethető nem lesz az alkotás. Hálás vagyok, hogy anyanyelvemnek tudhatom a magyart, ezt a hihetetlenül gazdag csodát. Nem tudom, hogy mindennek van-e bármilyen köze ahhoz, hogy nagypapám és nagymamám is hivatásos újságíróként tájékoztatta a nagyérdeműt a világról, s hogy mindketten megajándékozták egy-egy könyvvel is az utókort. De, én nem vagyok profi, csak élvezem, ha adhatok, ha egyike lehetek azoknak, akik közvetíthetik a csodákat. Köszönöm, ha szeretitek!


Warning: file_put_contents(): Only 0 of 37071 bytes written, possibly out of free disk space in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 957

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Quick Cache: failed to write cache file for: `/mikor-elindul-a-vonat/`; possible permissions issue (or race condition), please check your cache directory: `/home/gondkhu1/public_html/wp-content/cache/quick-cache/cache`.' in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php:965 Stack trace: #0 [internal function]: quick_cache\advanced_cache->output_buffer_callback_handler('<!DOCTYPE html>...', 9) #1 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/functions.php(3722): ob_end_flush() #2 [internal function]: wp_ob_end_flush_all('') #3 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(298): call_user_func_array('wp_ob_end_flush...', Array) #4 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(323): WP_Hook->apply_filters('', Array) #5 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/load.php(677): do_action('shutdown') #7 [internal function]: shutdown_action_hook() #8 {main} thrown in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 965