meztelen a császár?


horizontal break

Az előző bejegyzésben azt ígértem, hogy most elmesélem miért is kellett majdnem újraéleszteni engem, az Ákosnak szervezett első rendezvényen.

Nos, Péterrel igaz harcosok módjára elsőként vállaltuk a próbatételt, hogy aztán személyes élményeink alapján dönthessünk, hogy mindaz amit Ákos mond nekünk, az működik-e a valóságban.

Ákos először történelmi, majd földrajzi utazásra vitt bennünket, hogy rámutasson hol, mit és miért fogyasztanak az emberek szerte a nagyvilágban.

Egészen az ősemberig visszanyúlt, hogy genetikailag is megértsük táplálkozásunk kialakulásának alapjait, és hogy szervezetünknek mire van szüksége valójában.

Mely táplálékok azok, melyek nem csupán az ipari forradalom óta léteznek, s melyeket így még a természet is ismer.

 

Bemutatta a különböző táplálkozási irányzatokat, de semmit sem minősített, nem támadott semmit, és nem kardoskodott semmi mellett. Mérhetetlen tudásával egyszerűen csak rálátást adott ezekre az irányzatokra, kezünkbe adva a megértésre épülő döntés szabadságát.

Aztán egy alaposan kidolgozott módszerrel felmérte személyes és családunk táplálkozási szokásait, majd ennek alapján segített beállítani egyéni étrendünket, mely ténylegesen szolgálhatja a számunkra kedvező testsúlyegyensúlyunk kialakulását, növelheti az energiaszintünket, javíthatja az általános közérzetünket.

Kipróbáltuk. Működött. És persze működik azóta is.

Ákos tudása tehát gyorsan meggyőzött bennünket, szíves örömest fogtunk bele egy előadás megszervezésébe a számára. Szakemberek nem lévén azonban volt némi aggodalom bennünk, hogy mit fognak szólni mindehhez a nálunk avatottabbak. Mit ér a mi kis megtapasztalásunk, ha egyszer a közönség soraiban orvosok, természetgyógyászok, dietetikusok és kedves gyógyszerész barátunk, Dr. Petendi Zsolt is ott ül majd?

Megtelt a nagyterem. Olyan kétszázan lehettünk…

Zsolt végül a bejárat mellett fogalt helyet. Amikor a szünetben kirohantam, hogy ezalatt is szolgáljam a rendezvény sikerét, odaléptem hozzá, hogy megkérdezzem, az eddigiek alapján milyennek tartja az előadást?

Dr. Petendi azonban, csak a fejét csóválta, mint aki nem tudja szavakban kifejezni a csalódottságát. Rohannom kellett a dolgomra, így nem volt időm tovább faggatni. Mondjuk akkor és ott úgy éreztem, talán jobb is. Nem tudnám elviselni a kudarcot.

Az előadás folytatásában lerágtam mind a tíz körmömet, és nagyon hálás voltam, hogy a hallgatóság háta mögött foglalhatok helyet, és nem elől kell állnom.

Nem értettem. Nagyon bután éreztem magam, hiszen kipróbáltuk, és működik! Akkor meg mi lehet a baj? Ismerem ezeket az embereket, nincs bennük felsőbbrendűségi érzés, vagy szakmai gőg. Nyitottak, haladó szellemiségűek. Akkor miért az a jelenet a szünetben?

Ákos egyszer csak befejezte az előadását, és megnyitotta a kérdések lehetőségét. Zsolt ekkor felpattant a székéből, és fennhangon, szinte kiabálva kezdett neki:

– Fiatalember! Én még ilyen alapos, én még ilyen összeszedett, én még ilyen szakmailag helytálló előadást életemben nem hallottam!

És míg kiért Ákoshoz, annyi szuperlatívuszt sorolt fel, hogy oldalakkal gazdagította a szótáram. Amikor odaért, olyan látványosan rázta meg Ákos kezét, mint Kádár János Leonyid Iljics Brezsnyevét. Csakhogy ez a kézfogás őszinte szakmai elismerés volt.

Akkora kő esett le a szívemről, hogy majd eltörte a lábujjam. A császár nem meztelen! Dr. Petendi csupán azt akarta kifejezni a fejcsóválásával, hogy mennyire elképedt ennek a fiatalembernek a tudásától.

Már nem is emlékszem pontosan, hogy mennyi ideig állta még Ákos a kérdések és gratulációk rohamát. Immáron nemcsak az élet bizonyította, de a szakma is igazolta tanításai helyességét.

Ma már nagyon sok helyen láthatjuk és hallhatjuk Ákost a médiában, de az ő igazi vágya nem az, hogy a karosszékben ülve fellelkesedjünk arra a néhány percre, amíg a tévében látjuk őt, majd ugyanúgy elfelejtsük, mint egy gyógyszerreklámot.

Nem egy polcos terméket kínál, amit a reklámokból megismerhetünk, s aztán egyszerűen bedobunk a kosárba. Tényleges megértés nélkül nem tud az életünk részévé válni ez a nélkülözhetetlen tudás.

Ákos ezért előadásokat szervez, személyes konzultációt biztosít, közös bevásárlásra kísér el, és akár még az ételek közös elkészítésére is van lehetőség, hogy valódi rálátásra, s ezáltal tényleges megértésre tegyünk szert egyéni táplálkozásunk helyes beállítására.

Kérlek, látogass el az oldalára, ismerd meg az általa kínált lehetőségeket, vegyél részt az előadásain, és vedd kezedbe az irányítást, találd meg a kiutat a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből!

Köszönjük, hogy velünk vagy, és megoszthatjuk veled mindezt!

Örömteli felfedezést, felemelő megtapasztalásokat, pozitív élményekkel teli utazást, örök emlékeket kívánunk az életedben és az oldalainkon is!

horizontal break


a szerzőről

Papp Zoltán

Papp Zoltán

Szeretem a szövegírást. Szeretem, ahogy megszáll az ihlet, felkap a forgószél, s szinte szavanként törlök vissza, mert a gondolatok örvényében jobbnál jobb kifejezésekkel ajándékoz meg a Fennebbvaló, míg kellően szerethető nem lesz az alkotás. Hálás vagyok, hogy anyanyelvemnek tudhatom a magyart, ezt a hihetetlenül gazdag csodát. Nem tudom, hogy mindennek van-e bármilyen köze ahhoz, hogy atyai nagypapám és nagymamám is hivatásos újságíróként tájékoztatta a nagyérdeműt a világról, s hogy három nagyszülőm is megajándékozta egy-egy könyvvel az utókort. De, én nem vagyok profi, csak élvezem, ha adhatok. Ha egyike lehetek azoknak, akik közvetíthetik a csodákat. Köszönöm, ha szeretitek!


Warning: file_put_contents(): Only 0 of 40576 bytes written, possibly out of free disk space in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 957

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Quick Cache: failed to write cache file for: `/meztelen-a-csaszar/`; possible permissions issue (or race condition), please check your cache directory: `/home/gondkhu1/public_html/wp-content/cache/quick-cache/cache`.' in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php:965 Stack trace: #0 [internal function]: quick_cache\advanced_cache->output_buffer_callback_handler('<!DOCTYPE html>...', 9) #1 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/functions.php(3722): ob_end_flush() #2 [internal function]: wp_ob_end_flush_all('') #3 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(298): call_user_func_array('wp_ob_end_flush...', Array) #4 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(323): WP_Hook->apply_filters('', Array) #5 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/load.php(677): do_action('shutdown') #7 [internal function]: shutdown_action_hook() #8 {main} thrown in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 965