kitagadva


horizontal break

Susan egész testében megrázkódott. Először mélybíbor, majd padlizsánlila hullámok törtek az arcára, később határozottan belekékült.

Vadul kikapta a lány fotóját a fiú kezéből, s kényes rendszeretettel igazította a helyére. Úgy tűnt, egyetlen milliméter eltérésnél már kibillen a világ a helyéből.

Belepillantott a tükörbe, s pánikszerűen igazgatni kezdte a ruháját, mintha dulakodtak volna. Majd mindkét kezével a pipereasztalra támaszkodott, s kissé megrogyva halkan megszólalt:

– Ő a lányom. Már nem él.

Jákob elszégyellte magát, s lehajtott fejjel elindult a kijárat felé. Elhaladt az aranyveretes tükör előtt, még egy utolsó félszeg pillantást emelt a nőre, de nem fejezte be a mozdulatot.

Halkan lépdelt a márványpadlón. Végtelennek tűnt az út az ajtóig, ahogy a pepita járólapok lomhán váltogatták egymást. Egy szót sem szóltak többé. Susan nem is hallotta, ahogy Jákob elhagyta a lakást.

Az üresen tátongó lépcsőházban szinte nem is lépett, inkább csak leesett minden egyes lépcsőfokon, miközben kezével a korlát ívét kísérte öntudatlanul.

A hatalmas, fényes feketére mázolt bejárati ajtó tekintélyes tömege ellenére néma csendben fordult, ahogy kilépett rajta.

A macskaköves utca fénylett az esőben. Az ódon stílusú, kovácsoltvas lámpák tompa fényében egyszer csak megpillantott egy női cipőt. Tekintetével lassan követni kezdte.

A nő másik lába a falnak támaszkodott. Feslett harisnyájának felfutó szeme zsebkendőnyi szoknyája alatt tűnt el. Csíkos pólója karcsú derekára simult, a hideg ellenére nem cipzárazta össze a bőrdzsekijét.

Egyik kezében egy fekete ernyőt tartott, s mélyet szippantott felizzó cigarettájába. Vastagra rúzsozott ajkaival csábosan érintette a kötőtű vékonyságú kis szárat. Jákob zavarba jött az ismerős tekintettől.

horizontal break


a szerzőről

Papp Zoltán

Papp Zoltán

Szeretem a szövegírást. Szeretem, ahogy megszáll az ihlet, felkap a forgószél, s szinte szavanként törlök vissza, mert a gondolatok örvényében jobbnál jobb kifejezésekkel ajándékoz meg a Fennebbvaló, míg kellően szerethető nem lesz az alkotás. Hálás vagyok, hogy anyanyelvemnek tudhatom a magyart, ezt a hihetetlenül gazdag csodát. Nem tudom, hogy mindennek van-e bármilyen köze ahhoz, hogy nagypapám és nagymamám is hivatásos újságíróként tájékoztatta a nagyérdeműt a világról, s hogy mindketten megajándékozták egy-egy könyvvel is az utókort. De, én nem vagyok profi, csak élvezem, ha adhatok, ha egyike lehetek azoknak, akik közvetíthetik a csodákat. Köszönöm, ha szeretitek!


Warning: file_put_contents(): Only 0 of 38118 bytes written, possibly out of free disk space in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 957

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Quick Cache: failed to write cache file for: `/kitagadva/`; possible permissions issue (or race condition), please check your cache directory: `/home/gondkhu1/public_html/wp-content/cache/quick-cache/cache`.' in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php:965 Stack trace: #0 [internal function]: quick_cache\advanced_cache->output_buffer_callback_handler('<!DOCTYPE html>...', 9) #1 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/functions.php(3722): ob_end_flush() #2 [internal function]: wp_ob_end_flush_all('') #3 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(298): call_user_func_array('wp_ob_end_flush...', Array) #4 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(323): WP_Hook->apply_filters('', Array) #5 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/load.php(677): do_action('shutdown') #7 [internal function]: shutdown_action_hook() #8 {main} thrown in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 965