két karodban ringatózom csöndesen


horizontal break

Némán várt az ég vitorlása drótpóráza végén. A kígyóként tekeredő hanyag sodrony lassan megfeszült, s a fűszálak surrogásának fokozódó ritmusára nekilódult a rabmadár.

Struccként iramodott a hegyek felé, majd mint gellert kapott golyó emelkedett meredeken az égnek, hogy bilincsét kioldva végül hattyúként fürdőzhessen az augusztusi napfényben.

Teste már csak vékony csík volt csupán hunyorgó szemünk horizontján, mikor földhözragadt parittyája végre elengedte szárnyasát, s az ezüstszál szabad vége ernyedten hullt alá.

Az egykori fogoly karcsú teste immáron bálhercegnőként keringőzött szabadon. Apaszívem boldogan követte könnyed táncát, ahogy kislányommal az ölében immáron ők ejtik rabul a világot.

Köszönöm, hogy megadhattam ezt az élményt a gyermekemnek!

horizontal break


a szerzőről

Papp Zoltán

Papp Zoltán

Szeretem a szövegírást. Szeretem, ahogy megszáll az ihlet, felkap a forgószél, s szinte szavanként törlök vissza, mert a gondolatok örvényében jobbnál jobb kifejezésekkel ajándékoz meg a Fennebbvaló, míg kellően szerethető nem lesz az alkotás. Hálás vagyok, hogy anyanyelvemnek tudhatom a magyart, ezt a hihetetlenül gazdag csodát. Nem tudom, hogy mindennek van-e bármilyen köze ahhoz, hogy nagypapám és nagymamám is hivatásos újságíróként tájékoztatta a nagyérdeműt a világról, s hogy mindketten megajándékozták egy-egy könyvvel is az utókort. De, én nem vagyok profi, csak élvezem, ha adhatok, ha egyike lehetek azoknak, akik közvetíthetik a csodákat. Köszönöm, ha szeretitek!


Warning: file_put_contents(): Only 0 of 37107 bytes written, possibly out of free disk space in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 957

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Quick Cache: failed to write cache file for: `/ket_karodban_ringatozom_csondesen/`; possible permissions issue (or race condition), please check your cache directory: `/home/gondkhu1/public_html/wp-content/cache/quick-cache/cache`.' in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php:965 Stack trace: #0 [internal function]: quick_cache\advanced_cache->output_buffer_callback_handler('<!DOCTYPE html>...', 9) #1 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/functions.php(3722): ob_end_flush() #2 [internal function]: wp_ob_end_flush_all('') #3 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(298): call_user_func_array('wp_ob_end_flush...', Array) #4 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(323): WP_Hook->apply_filters('', Array) #5 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/load.php(677): do_action('shutdown') #7 [internal function]: shutdown_action_hook() #8 {main in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 965