...és ezt hoztuk magunkkal ;)


horizontal break

A The Life Explorers eredetileg egy életérzés kapcsán jött létre. Ezt az életérzést a természet szeretete, a falakon túli világ felfedezésének öröme hívta életre. Olyan természetjárókkal, a világot egészen más szemmel néző emberekkel készítettünk interjúkat, folytattunk beszélgetéseket, akiknek vagy már a babakocsiját is a bozótoson keresztül húzták a szüleik, vagy egyszerűen csak visszataláltak egy megmásíthatatlan értékrendhez a természet kőtemplomai közt járva.

A Gondolatbank szintén a természeti értékeket, a fenntarthatóságot és az emberi lét kérdéseit boncolgatta, de inkább a mindennapi életben használható megoldásokról szólt, mint például az esővíz hasznosítás, a magaságyás, a tömegkályha, vagy éppen a talajtakarásos kertművelés.

A Mythos a meleg színekről, élénk ízekről, ínycsiklandó illatokról, az élet szeretetéről szólt. A mediterrán világról, hová akkor is elvágyunk, ha még sosem jártunk ott. A Mythos elhozott belőle egy darabot, hogy ébren is álmodhassunk. Egy apró sziget volt, mely körül ott morajlott a hétköznapok tengere. Aki eljött hozzánk az belekóstolhatott ebbe a gazdagságba, feltöltekezhetett, s így egészen másként tekintett aztán a kinti világra.

Közben mindnyájunkkal fordult egy nagyot a világ. Megismertünk idegen kultúrákat, és ma már nemcsak a bakancsunk lépdelhet rögös talajon, de a lelkünket és a szellemünket is igazi terepgyakorlatra parancsolta az élet az elmúlt években.

“Hazatérés. Erről szól az élet. A kereskedőké, a titkároké, a bányászoké, a méhészeké, a kardnyelőké, mindnyájunké. Otthon. A hely, ahonnan származol, de ugyanakkor a végcélt is jelenti.”

A mélységek és magasságok megélése, saját bensőnk felfedezésének kalandja arra inspirál, hogy tudásunkat és tapasztalatainkat másokkal is megosszuk, útjelzőket festve a fákra, falakra, mérföldkövekre…

A három oldalt, illetve kapcsolódó felületeiket most összevonjuk, és The Life Explorers néven folytatjuk a beszélgetéseinket a kalandorokkal, felfedezőkkel, s járjuk tovább a már megkezdett utat. Az értékes tartalmat a világban szétszóródott barátainktól, valódi tudással rendelkező szakértőinktől és saját megéléseinkből merítjük.

Köszönjük, hogy velünk vagy, és megoszthatjuk veled mindezt!

Örömteli felfedezést, felemelő megtapasztalásokat, pozitív élményekkel teli utazást, örök emlékeket kívánunk az életedben és az oldalainkon is!

horizontal break


a szerzőről

Papp Zoltán

Papp Zoltán

Szeretem a szövegírást. Szeretem, ahogy megszáll az ihlet, felkap a forgószél, s szinte szavanként törlök vissza, mert a gondolatok örvényében jobbnál jobb kifejezésekkel ajándékoz meg a Fennebbvaló, míg kellően szerethető nem lesz az alkotás. Hálás vagyok, hogy anyanyelvemnek tudhatom a magyart, ezt a hihetetlenül gazdag csodát. Nem tudom, hogy mindennek van-e bármilyen köze ahhoz, hogy atyai nagypapám és nagymamám is hivatásos újságíróként tájékoztatta a nagyérdeműt a világról, s hogy három nagyszülőm is megajándékozta egy-egy könyvvel az utókort. De, én nem vagyok profi, csak élvezem, ha adhatok. Ha egyike lehetek azoknak, akik közvetíthetik a csodákat. Köszönöm, ha szeretitek! Papp Zoltán értéktolmács


Warning: file_put_contents(): Only 0 of 38883 bytes written, possibly out of free disk space in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 957

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Quick Cache: failed to write cache file for: `/innen-jottunk/`; possible permissions issue (or race condition), please check your cache directory: `/home/gondkhu1/public_html/wp-content/cache/quick-cache/cache`.' in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php:965 Stack trace: #0 [internal function]: quick_cache\advanced_cache->output_buffer_callback_handler('<!DOCTYPE html>...', 9) #1 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/functions.php(3722): ob_end_flush() #2 [internal function]: wp_ob_end_flush_all('') #3 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(298): call_user_func_array('wp_ob_end_flush...', Array) #4 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(323): WP_Hook->apply_filters('', Array) #5 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/load.php(677): do_action('shutdown') #7 [internal function]: shutdown_action_hook() #8 {main} thrown in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 965