...egy élhetőbb és fenntarthatóbb élet


horizontal break

Nem tudjuk hová robog a világ szekere velünk, ám addig is olyasmivel szeretnénk foglalkozni, aminek értelme és értéke talán továbbörökíthető, bármi legyen is a jövő. Úgy segít megélni a mában, hogy élni tudjunk majd a jövőben is.

Egyre több hasonló gondolkodású ember útja fut össze az önellátás, a fenntarthatóság, az ökológiai gondolkodás medrében. Mint a vízcseppek, melyek a találkozásukat követően egy nagyobb egységet alkotva robognak tovább. Lehet, hogy egy-egy elágazásnál szétválnak ugyan az útjaik, hogy ki-ki tegye a maga dolgát, de már ugyanazt a tömeget képviselik.

Ez a kis patakocska annál nagyobb folyammá duzzadhat, minél többen töltjük meg. Nem véletlen ám a hasonlat, hiszen az értékteremtés azon területén lépünk szövetségre, mely nemcsak az emberi, hanem minden élő együttes közösségét tekinti alapnak.

Ez a rovat olyan, a mindennapi életben használható megoldásokról szól, mint például az esővíz hasznosítás, a magaságyás, a tömegkályha, vagy éppen a talajtakarásos kertművelés. Tudatos gondolkodásra, felelősségvállalásra serkent, lehetőségeket, megoldásokat mutat.

Utazás egy élhetőbb világba, melyet élvezhetsz a karosszékben ülve is. Beleélheted magad, mint egy jó regénybe, s amikor leteszed, egyszerűen járhatsz tovább az eddig megszokott utadon. De ha akarod, akkor megváltoztathatja az életed.

A Jóisten csodálatos útitársakat adott e vállalkozáshoz. Egyesek csak egy-egy emlékezetes állomásra, míg mások talán egy egész életre. Természetvédők, biogazdálkodók, humánökológusok. Teremtőerejük, alkotószellemük, erős jellemük, hitük és szeretetük példaértékű. Tudásuk, gyakorlati tapasztalatuk, példájuk cselekvő életre inspirál.

Segítségükkel mintákat szeretnénk adni arra, hogy hogyan teremthetünk értéket modern világunkban úgy, hogy az az életet szolgálja, s akár a természeti egyensúly visszaállításához is hozzájáruljon.

Szeretnénk elterjeszteni az önellátás, a környezettudatosság és a fenntarthatóság szellemiségét, melyhez eszközöket, megoldásokat mutatunk és kutatunk fel, valamint megosztjuk saját példánkat is.

Ez a mi befektetésünk. Rajtad áll, hogy mennyit kamatoztatsz belőle a magad javára. De, akármennyi legyen is, azt már senki sem veheti el tőled.

Velünk tartasz?

horizontal break


a szerzőről

Papp Zoltán

Papp Zoltán

Szeretem a szövegírást. Szeretem, ahogy megszáll az ihlet, felkap a forgószél, s szinte szavanként törlök vissza, mert a gondolatok örvényében jobbnál jobb kifejezésekkel ajándékoz meg a Fennebbvaló, míg kellően szerethető nem lesz az alkotás. Hálás vagyok, hogy anyanyelvemnek tudhatom a magyart, ezt a hihetetlenül gazdag csodát. Nem tudom, hogy mindennek van-e bármilyen köze ahhoz, hogy atyai nagypapám és nagymamám is hivatásos újságíróként tájékoztatta a nagyérdeműt a világról, s hogy három nagyszülőm is megajándékozta egy-egy könyvvel az utókort. De, én nem vagyok profi, csak élvezem, ha adhatok. Ha egyike lehetek azoknak, akik közvetíthetik a csodákat. Köszönöm, ha szeretitek! Papp Zoltán értéktolmács


Warning: file_put_contents(): Only 0 of 38429 bytes written, possibly out of free disk space in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 957

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Quick Cache: failed to write cache file for: `/erre-torekszunk/`; possible permissions issue (or race condition), please check your cache directory: `/home/gondkhu1/public_html/wp-content/cache/quick-cache/cache`.' in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php:965 Stack trace: #0 [internal function]: quick_cache\advanced_cache->output_buffer_callback_handler('<!DOCTYPE html>...', 9) #1 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/functions.php(3722): ob_end_flush() #2 [internal function]: wp_ob_end_flush_all('') #3 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(298): call_user_func_array('wp_ob_end_flush...', Array) #4 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(323): WP_Hook->apply_filters('', Array) #5 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/load.php(677): do_action('shutdown') #7 [internal function]: shutdown_action_hook() #8 {main} thrown in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 965