ártalmatlan szenvedély


horizontal break

Amikor valamit a szenvedély hív életre, az a tökéletességgel vetekszik. A szenvedélyes ember azért fejleszt, azért törekszik szüntelenül a jobbra, hogy erőfeszítéseinek eredményeit maximálisan élvezhesse.

Több mint ötven évvel ezelőtt egy fiatalember szenvedélye egy mára világhírűvé vált márka, a Fjällräven megszületéséhez vezetett. Azért juthattak el idáig, mert nem a hódítás a szenvedélyük, hanem maga a természet.

A termékeiket annak megfelelően fejlesztik, hogy azok ne a természetet aknázzák ki, hanem kizárólag csak a belőle nyerhető élményeket. Azokat viszont maximálisan.

Náluk a tökéletesség nemcsak a termékeik használhatóságában, megbízhatóságában, hosszú élettartamában jelenik meg, hanem a természet kompromisszumok nélküli védelmében és megőrzésében is, az alapanyagok kiválasztásától az előállítási folyamatokon át a tudatosításig.

Mélyen hiszem, hogy olyan életet kell élnünk, amely megkérdőjelezhetetlen. Amelyre ha életünk alkonyán visszatekintünk, akkor azt mondhatjuk: megérte. Újra és újra ugyanezt az életet élnénk.

Nyugodtan nézhetünk az elkövetkező generációk szemébe, mert egy egészséges, tiszta és élhető világot hagytunk rájuk. A FENIX-nek sem az a lényeg, hogy ki ér oda elsőnek. Számukra is az a fontos, hogy az utánunk jövők is ugyanazt láthassák.

Csak úgy tudnak megfelelni ezeknek a magas elvárásoknak, hogy minden egyes munkatársuk, és az összes velük kapcsolatban álló vállalkozás is belülről fakadó elkötelezettséget érez a természet sértetlenségének és fenntarthatóságának megőrzése iránt.

Felelős vállalatként a több mint 50 év tapasztalatával sikerült kialakítaniuk egy egyedülálló és fenntartható termelési láncot, így nekünk, vásárlóiknak garantálni tudják, hogy termékeik kizárólag csúcsminőségű, etikusan előállított alapanyagokat tartalmaznak.

Ezen az oldalon azt is igyekszem megmutatni egy folyamatosan bővülő tartalommal, hogy mit is tesznek a gyakorlatban a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem érdekében.

horizontal break


a szerzőről

Papp Zoltán

Papp Zoltán

Szeretem a szövegírást. Szeretem, ahogy megszáll az ihlet, felkap a forgószél, s szinte szavanként törlök vissza, mert a gondolatok örvényében jobbnál jobb kifejezésekkel ajándékoz meg a Fennebbvaló, míg kellően szerethető nem lesz az alkotás. Hálás vagyok, hogy anyanyelvemnek tudhatom a magyart, ezt a hihetetlenül gazdag csodát. Nem tudom, hogy mindennek van-e bármilyen köze ahhoz, hogy atyai nagypapám és nagymamám is hivatásos újságíróként tájékoztatta a nagyérdeműt a világról, s hogy három nagyszülőm is megajándékozta egy-egy könyvvel az utókort. De, én nem vagyok profi, csak élvezem, ha adhatok. Ha egyike lehetek azoknak, akik közvetíthetik a csodákat. Köszönöm, ha szeretitek!


Warning: file_put_contents(): Only 0 of 39908 bytes written, possibly out of free disk space in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 957

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Quick Cache: failed to write cache file for: `/artalmatlan-szenvedely/`; possible permissions issue (or race condition), please check your cache directory: `/home/gondkhu1/public_html/wp-content/cache/quick-cache/cache`.' in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php:965 Stack trace: #0 [internal function]: quick_cache\advanced_cache->output_buffer_callback_handler('<!DOCTYPE html>...', 9) #1 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/functions.php(3722): ob_end_flush() #2 [internal function]: wp_ob_end_flush_all('') #3 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(298): call_user_func_array('wp_ob_end_flush...', Array) #4 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(323): WP_Hook->apply_filters('', Array) #5 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/load.php(677): do_action('shutdown') #7 [internal function]: shutdown_action_hook() #8 {main} thrown in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 965