kövér, beteg és majdnem halott


horizontal break

Felismered a képen látható jóképű férfit?

The Life Explorers - Joe Cross

The Life Explorers - Joe Cross

És ezt az urat?

The Life Explorers - Kövér, beteg és majdnem halott

The Life Explorers - Kövér, beteg és majdnem halott

Gondolnád, hogy a kettő egy és ugyanaz?

A különbség mindössze egy döntés. No és persze a préselt gyümölcs- és zöldséglevek…

A képeken látható férfi az ausztrál Joe Cross, aki a negyvenes éveinek elejére olyan sok egészségügyi problémával küzdött, hogy az életmódváltásáról szóló, az elmúlt években hatalmas sikert aratott dokumentumfilmjének is az igen kifejező Kövér, beteg és majdnem halott címet adta.

S, hogy mi volt a döntés, amely nemcsak a két kép közötti különbséget eredményezte az életében?

Joe pontosan azt a stresszes, mozgáshiányos és egészségtelen táplálkozásra épülő életet élte, mint tesszük azt napjainkban a legtöbben. 50 kilogrammos többletet cipelt magán, csalánkiütéstől, állandó kimerültségtől, migréntől és autoimmun betegségtől is szenvedett. Mindezek fejében rengeteg gyógyszert fogyasztott eredménytelenül…

Felesleges kalóriákkal és a mindennapos ételekben felhalmozott mesterséges adalékanyagokkal túlterhelt szervezete sosem tudott pihenni és méregteleníteni. Orvostól orvosig szaladt a megoldást keresve. Egyik nap aztán úgy dönt, hogy ebből elég! Nem mehet ez így tovább, kezébe veszi az életét. Ő tette ezt saját magával, ő is fogja rendbe hozni!

Joe ötezer kilométeres útra indult az Egyesült Államokban, hogy másokban is felébressze a felelősségtudatot önnön életük iránt. Elhatározta, hogy az utazás során kizárólag zöldségek és gyümölcsök levét fogyasztja, hogy megadja a szervezetének az öngyógyítás lehetőségét, és a saját példáján keresztül inspiráljon másokat.

Az utazás során magával vitt egy présgépet, melyet a kocsija akkumulátoráról is tudott üzemeltetni, így azonnal el is tudta készíteni a friss zöldség-, vagy gyümölcsleveket magának ahol talált egy megfelelő zöldségest az út mentén.

horizontal break

Bartha Ákos

Bartha Ákos

Bartha Ákossal készült cikksorozatunk első részét olvastad már? Ákos szinte egy időben kezdte az egyéni anyagcserével, az egészséges táplálkozással kapcsolatos kutatásait és gyakorlati tapasztalatszerzését Joe-val. Óriási előnye volt azonban, hogy már rendkívül fiatalon, és szakmai elhivatottságból tudott belevágni. Azóta mindketten emberek százainak segítettek már egészségük helyreállításában.

Hamarosan érkezik az Ákosról készült cikksorozat következő része, ezért érdemes az első részt még most elolvasnod.

horizontal break

Fenti cikkem eredeti verziója a Harmoneten jelent meg.

a szerzőről

Papp Zoltán

Papp Zoltán

Szeretem a szövegírást. Szeretem, ahogy megszáll az ihlet, felkap a forgószél, s szinte szavanként törlök vissza, mert a gondolatok örvényében jobbnál jobb kifejezésekkel ajándékoz meg a Fennebbvaló, míg kellően szerethető nem lesz az alkotás. Hálás vagyok, hogy anyanyelvemnek tudhatom a magyart, ezt a hihetetlenül gazdag csodát. Nem tudom, hogy mindennek van-e bármilyen köze ahhoz, hogy atyai nagypapám és nagymamám is hivatásos újságíróként tájékoztatta a nagyérdeműt a világról, s hogy három nagyszülőm is megajándékozta egy-egy könyvvel az utókort. De, én nem vagyok profi, csak élvezem, ha adhatok. Ha egyike lehetek azoknak, akik közvetíthetik a csodákat. Köszönöm, ha szeretitek!


Warning: file_put_contents(): Only 0 of 40880 bytes written, possibly out of free disk space in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 957

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Quick Cache: failed to write cache file for: `/a-leghosszabb-utazas-is-02/`; possible permissions issue (or race condition), please check your cache directory: `/home/gondkhu1/public_html/wp-content/cache/quick-cache/cache`.' in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php:965 Stack trace: #0 [internal function]: quick_cache\advanced_cache->output_buffer_callback_handler('<!DOCTYPE html>...', 9) #1 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/functions.php(3722): ob_end_flush() #2 [internal function]: wp_ob_end_flush_all('') #3 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(298): call_user_func_array('wp_ob_end_flush...', Array) #4 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(323): WP_Hook->apply_filters('', Array) #5 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/gondkhu1/public_html/wp-includes/load.php(677): do_action('shutdown') #7 [internal function]: shutdown_action_hook() #8 {main} thr in /home/gondkhu1/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 965